Finns det något bättre än ett nydraget skidspår?

Gillar ni att åka skidor? Då ska ni bo i Örnsköldsvik.

Att åka längdskidor i välpreparerade spår är bland det bästa som finns. Skidor är bra motion och bra träning för både kropp och själ. Örnsköldsvik har flera fina välpreparerade skidspår att välja mellan. Skyttis spårområde som sköts av Hägglunds SK är den största och mest välorganiserade anläggningen med fantastiskt fina spår för både klassiskt och skate. På sommaren finns bra spår för rullskidor.

I Domsjö finns fina spår vid Vårbystugan som Domsjö IF sköter.

Vidare har vi Rutberget skidspår och hotell som Nola motion driver. 25km fina spår i otroligt vacker miljö. Det finns även mindre spår som drivs av olika intreeseföreningar och idella krafter. Bland annat Gimåts intresseförening.

Själv gillar jag att göra egna spår. Har en hemmagjord spårsladd som gör riktigt fina skidspår i lössnö. Det är en stor lyx att bara kliva rakt ut genom dörren, sätta på sig skidorna och dra iväg ut i skogen. Bor bara 7km från Örnsköldsviks centrum men har ändå närheten till naturen.

25e Mars lördag morgon -10C, klarblå himmel och solsken. Fåglarna kvittrade. Det hade kommit ca 1dm nysnö så jag kopplade spårsladden bakpå skotern och spårade rundan jag brukar åka. Spåret går genom ganska varierad mark med skog kullar och myrar. Väntade tills mitt på dagen då solen värmde ordentligt. Sen bar det iväg. Nydragna mjuka skidspår. Bra fäste och bra glid. Man glider fram nästan ljudlöst. Finns det något bättre än ett nydraget skidspår?

Eget skidspår
Eget skidspår
Göra eget skidspår
Hemmagjort skidspår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *