Hallå södra Sverige!

Känner ni att livet i storstäderna blir allt mindre angenämt? Funderar ni på att flytta bort från kaoset, globaliseringen och otryggheten? Välkommen till Norrland! I denna blogg kommer vi framöver att beskriva livet i småstäder i Norrland och betydelsen av livskvalitet.

10 fördelar med att flytta till Örnsköldsvik:

  1. Ren och frisk luft: Norrland är känt för sin rena och friska luft, fri från föroreningar och utsläpp från stadstrafik.
  2. Nära naturen: Mindre norrländska städer som Örnsköldsvik är omgivna av vacker natur med skogar, sjöar, berg och hav inom räckhåll.
  3. Mindre stressigt: Livet i mindre städer är oftast mindre stressigt och mer avslappnat än i storstäder.
  4. Trygghet: Norrland är känt för sin höga säkerhet och trygghet med låga brotts- och olyckstal.
  5. Lägre boendekostnader: Boendekostnaderna är oftast lägre i mindre städer som Örnsköldsvik jämfört med Stockholm.
  6. Närmare till arbete: Mindre städer som Örnsköldsvik är oftast mindre spridda och det kan ta kortare tid att pendla till arbete än i en storstad som Stockholm.
  7. Mindre trängsel: Mindre städer har vanligtvis mindre trängsel på gator och torg, vilket kan ge en mer lugn och avslappnad livsstil.
  8. Närmare till fritidsaktiviteter: Med naturen och havet runt hörnet finns det gott om möjligheter till fritidsaktiviteter som jakt, fiske, båtliv och skidåkning.
  9. Personligt engagemang: Mindre städer är kända för att ha en starkare känsla av gemenskap och personligt engagemang.
  10. Möjlighet att göra skillnad: I mindre städer finns ofta fler möjligheter att göra skillnad och påverka samhället.

Hoppas på det bästa men planera för det värsta

Vi lever i en alltmer osäker tid där omvärlden förändras allt snabbare till det sämre. Risken för världskrig har ökat dramatiskt och samhällssystemen krackelerar. Politiska, ideologiska och etniska motsättningar ökar. Bara att konstatera, vi styrs av dårar.

Den internationella och nationella utvecklingen kan vi inte påverka, men vi kan påverka den lokala utveckling.

Allt fler människor i svenska storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö börjar oroa sig för samhällsutvecklingen – och med all rätt. Instinkten säger flytta innan det är för sent. Då är en organiserad och planerad flytt en god idé.

Att flytta till ett annat land är ett stort nästan omöjligt projekt för de flesta. Utvecklingen i andra västerländska länder är dessutom nästan lika illa eller till och med värre. Titta på exempelvis Frankrike. Det logiska är att flytta inom Sverige till mindre orter i Norrland som exempelvis Örnsköldsvik.

Långt från stadens buller och polissirener kan man njuta av naturens fridfullhet och lantlivets tystnad. Att leva på landet ge en känsla av självförtroende, självförsörjning och självständighet. Att odla sin egen mat, jaga och fiska för försörjning och generera sin egen el är fullt möjligt på landsbygden. Med lite kunskap och ansträngning kan man bli självförsörjande och förlita sig mindre på resurser utifrån som blir knappa under konflikttider.

Att sälja bostaden i storstan och köpa motsvarande i Örnsköldsvik är en ekonomiskt mycket god affär. Prisskillnaden på bostäder är stor vilket gör att man frigör kapital och möjliggör drömmen om att bli skuldfri i en bra bostad.

Att bilda familj och skaffa barn är själva meningen med livet. Barnen är vår och samhällets framtid. Att växa upp i en småstad i Norrland ger barnen en bra start i livet och en trygg och stabil uppväxtmiljö. Enbart omsorgen om barnens framtid är anledning att flytta från storstäderna.

Kort sagt – att leva på landsbygden under en tid av oro och osäkerhet ge en känsla av säkerhet, självförsörjning och gemenskap som saknas i storstaden. Så välkommen till Norrland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *