Fritid

Örnsköldsvik är en plats full av fantastiska fritidsaktiviteter för alla åldrar och intressen. För de som gillar racketsport finns det tennisbanor och padelbanor på flera ställen i staden. Under vintern är skridskoåkning en populär aktivitet på stadens isbanor och längdskidåkning är en annan favorit bland lokalbefolkningen. Vidare finns mycket bra slalombacke 1km från Örnsköldsviks centrum.

För dem som vill utforska naturen finns det fantastiska fiskevatten och båtlivsmöjligheter, inklusive skärgården runt Höga Kusten. Det finns också många badplatser att besöka under sommarmånaderna, samt berg att klättra på för de mer äventyrliga.

Bär- och svampplockning är också mycket populärt under hösten, och det finns många platser att hitta dessa läckerheter. För idrottsfans finns det även fotbollsplaner och en golfbana i närheten av staden.

Oavsett vad dina intressen är finns det alltid något att göra i Örnsköldsvik, så varför inte komma och uppleva allt själv?

Gillar du att spela padel? Örnsköldsvik har fler fina padelhallar.

Star Padel Örnsköldsvik Padelfabriken Domsjö

Örnsköldsviks tennisklubb har fler bra banor både inomhus och utomhus.

Hägglunds SK är en stor välorganiserad skidklubb. Skidspår i världklass finns på Skyttis spårområde. Det finns flera andra spårområden bland annat Rutberget och i Gimåt.

Hägglunds fotbollsklubb driver bra välorganiserad ungdomsverksamhet på Bussbyvallen.

Två golfklubbar finns i Örnsköldsvik. Veckefjärdens GC ligger bara ett par km från centrum. Puttom Golfklubb ligger i Ovansjö ca 1 mil norrut.

Paradisbadet – norrländsk vattenpark i världsklass. Äventyrsbad, SPA och träning.

Paradisbadet Örnsköldsvik

Vad sägs om en bra slalombacke 1km från Örnsköldsvik centrum? Åsbacken har bra fallhöjd och flera fina nerfarter. Vidare finns Bjästabacken ca 16km söderut. Vill man åka i fjällmiljö finns Solbergsbacken drygt 9 mil nordväst. Solberg har en fantastisk skidanläggning med fina backar. Det finns även ett fint spår för längdskidor runt anläggningen.

Örnsköldsvik är ett eldorado för fritidsfiske. Längs kusten finns flera mil med bra havsöringsfiske. Otaliga små och medelstora sjöar med öring, abborre och gädda. Gott om FVO med put and take sjöar och utsättning av regnbåge, öring och röding. Massor av bäckar och åar. Moälven med lax och havsöring. För flugfiskaren finns många bra kläckarsjöar.

Fiske i Örnsköldsvik